nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Okapi Liedprijs voor Joop Visser

Joop Visser heeft zondag in de Kleine Komedie in Amsterdam de Okapi Liedprijs in ontvangst genomen voor het lied ‘In de schemering’, dat hij samen met zangeres Jessica van Noord opnieuw heeft opgenomen.


Ceremoniemeester Jan Rot, Joop Visser, Jessica van Noord | foto: Lex Rossen

Stichting Okapi/Stichting Jan Rot is opgericht ‘ter verrijking van het Nederlandse lied’, en beloont jaarlijks ‘een jaloersmakend lied’ (nieuw of bewerkt) met een onderscheiding en een door de winnaar(s) te bepalen geschenk. Het lied wordt gekozen door de eenmansjury tevens voorzitter van de Stichting, zonder aanziens des persoons, en los van commerciële waarde, status of verkrijgbaarheid. De uitreiking vond plaats tijdens de voorstelling ‘Nachtlied’, waar ook optredens waren van o.a. Bill van Dijk, Astrid Nijgh en Jan Rot. Visser en Van Noord kozen als prijs een geheim te houden bedrag, op verzoek van de winnaars uitgekeerd in ‘een zo groot mogelijke envelop om het belang van de prijs te onderstrepen.’
www.nachtlied.nl
www.joopvisser.nl

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.