nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

’t Schaep weer op tv

De KRO blaast de klassieke televisieserie ’t Schaep met de 5 Pooten nieuw leven in. Geruchten daarover stonden in februari al op deze site, maar nu is het bevestigd door de KRO. De avonturen van Kootje, Lukas en Doortje in het Amsterdamse café ’t Schaep met de 5 Pooten zijn vanaf november 2006 weer op de buis te zien. De originele tv-serie, geschreven door Eli Asser en Harry Bannink, werd door de KRO tussen 1969 en 1970 uitgezonden. In de hoofdrollen waren Adele Bloemendaal, Leen Jongewaard en Piet Römer te zien.

De nieuwe serie speelt zich af rond het jaar 1969 in de Amsterdamse kroeg ’t Schaep met de 5 Pooten en ook in de wasserette van Doortje. Momenteel bewerken de makers de originele scripts en is de casting, waarvoor de belangstelling enorm is, in volle gang. In de zomer van 2006 zijn de opnames. De KRO streeft ernaar om opnieuw acht afleveringen uit te zenden van ’t Schaep, vanaf november 2006 op de zaterdagavond op Nederland 1. Direct volgend op de televisieserie is het de bedoeling dat er een muziektheaterproductie van ’t Schaep met de 5 Pooten op de planken komt met dezelfde cast.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival bracht met een andere cast in 2002 nog een theater-opvoering van ’t Schaep toen het festival deels in het teken van het werk van Asser stond. Vervolgens was de voorstelling te zien in het theater. Vrijwel tegelijkertijd speelde Het Noord Nederlands Toneel (NNT) de voorstelling ’t Zal je kind maar wezen revisited, gebaseerd op ’t Schaep en met Römers kleinzoon, Thijs, in een van de hoofdrollen.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.