www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv

Vanavond is in het tv-programma ‘Profiel’ een portret te zien van John Kraaijkamp senior. Dit jaar wordt de ‘Oude Kraaij’ tachtig jaar, een leven lang artiest. In het zwart-wit tijdperk vormde hij het illustere duo met Rijk de Gooijer. En vandaag nog excelleert hij in de comedy Het Zonnetje in Huis. Een typisch Nederlandse publiekslieveling: de kleine pechvogel van wie je gaat houden. Maar de oudere Kraaij ging ook het serieuze toneel niet uit de weg, speelde op late leeftijd markante Shakespeareaanse rollen. Meer dan een halve eeuw in de schijnwerpers. Het liefst als komiek. Maar, zoals dat vaak bij komieken geldt: achter de lach is er de enorme leegte. Portret van een volksheld. Nederland 1, 22.50 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.