www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Multimedia: Fons Jansen

Afgelopen nacht herhaalde het radioprogramma ‘Nachtvluchten’ een aflevering van Een leven lang. Nico Hammelburg maakte in 1990 een portret van Fons Jansen (1925-1991). Jansen schreef vele conferences en liedjes. Van origine was hij echter geen cabaretier, maar gespreksleider bij het katholiek vormingscentrum voor de landmacht ‘Waalheuvel’. Voor zijn werk hield hij lezingen door het land. Die werden gaandeweg steeds komischer, en het enthousiaste gelach van het publiek inspireerde hem uiteindelijk tot zijn eerste cabaretprogramma, het baanbrekende ‘De lachende kerk’.

De uitzending is als podcast te downloaden.
download de uitzending
portal.omroep.nl/nachtvluchten
tip: Erik

Categorie: Multimedia | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.