nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Veronique Sodano wint Camuz Kleinkunstfestival


v.l.n.r. Veronique Sodano, juryvoorzitster Henrike van Engelenburg en presentator Alfred van Kesteren – foto: R. Helwig

Veronique Sodano heeft afgelopen weekend het Camuz Kleinkunstfestival gewonnen. De overige finalisten waren Oeloek en Elske Rollema. Naast de juryprijs won Sodano tevens de publieksprijs.

Sodano kreeg het het publiek onmiddellijk stil met een krachtig en ontroerend lied. Roerloos zong zij over afscheid, liefde en de dood met een stem die sterk aan Karin Bloemen doet denken. In haar conferences toonde Veronique zich een vaardig vertelster. Haar grootste kracht lijkt echter wel dat zij in staat is het publiek in een mum van tijd om haar vinger te winden. Dat én haar prachtige stem maakten veel indruk op de jury.

Oeloek kon het best omschreven als absurdistisch cabaret. Een bloedserieuze opening werd gevolgd door een spervuur van grappen en snelle scènewisselingen. Oeloek viel de jury op door sterk visueel spel en krachtige teksten. Elske Rollema zette het publiek continue op het verkeerde been. Dan serieus en bestraffend, dan aaibaar en lief, het publiek werd continue verrast door dit volgens de jury ongrijpbare talent die een open doekje kreeg voor haar perfecte vertolking van Wuthering Heights van Kate Bush.
www.camuz.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.