nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Rudi Carrell overleden

Rudi Carrell is vrijdagmiddag op 71-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan longkanker. Carrell werd op 19 december 1934 in Alkmaar als Rudolf Wijbrand Kesselaar geboren. Hij nam zijn artiestennaam over van zijn vader, die als kleinkunstenaar optrad onder de naam André Carrell. De jonge Carrell trad vervolgens jarenlang op in het schnabbelcircuit als conferencier.

Hij brak in Nederland door met het door de VARA uitgezonden tv-programma ‘de Rudi Carrell Show’, waarvoor de televisiecritici hem in 1963 de Zilveren Nipkowschijf toekenden en hij in 1964 op het televisiefestival van Montreux een Zilveren Roos kreeg. In 1964 maakte de presentator de overstap naar de Duitse televisie en vierde daar furore als showmaster. In 2001 benoemde de koningin hem tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.