nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Carre eert vedetten

Theater Carré in Amsterdam wil met een speciale gala-reeks meer aandacht wekken voor Nederlandse artiesten met een lange staat van dienst. Op maandag 18 en dinsdag 19 september heeft het allereerste ‘Carré Vedetten Gala’ plaats, met Liesbeth List als centrale figuur.

Het gala moet een jaarlijks terugkerend fenomeen worden, vindt Carré. ‘Bijzondere vocalisten moeten worden gekoesterd opdat er een blijvend besef ontstaat hoe waardevol zij zijn voor de Nederlandse cultuur én muziekhistorie. In de ons omringende landen weet men dat al jaren’, aldus een woordvoerder tegenover het ANP. Carré verwijst naar Frankrijk en Duitsland, waar betere artiesten in ere worden gehouden en blijvend in de belangstelling staan.

Aan het eerste gala met List nemen verder deel Ramses Shaffy, Frank Boeijen en op 19 september ook Paul de Leeuw. Van het optreden worden een CD en DVD gemaakt.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.