nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jazz en preek met Freek (2)

Zoals eerder gemeld gaat Freek de Jonge dit weekend voor in een kerkdienst, met onder anderen Herman Finkers. Het is een onderdeel van het Pure Jazz Festival. Voor één keer treedt de 61-jarige cabaretier in het voetspoor van zijn met een heuse hedendaagse lithurgie met als thema ‘Wat Is Ons Nog Heilig?’. Trouw interviewde hem.

Wat kunnen de bezoekers van uw dienst verwachten?
“Een vrij klassiek opgebouwde protestantse kerkdienst zoals ik die gewend ben uit mijn jeugd, met een paar katholieke intermezzo’s. Hermans Finkers komt gregoriaans zingen. Verder hebben we een schriftlezing, een gebed, een preek en een collecte. En Robert Jan Stips maakt een mix van kerkmuziek en zijn eigen muziek. Er is een band met gitaar, drums, blazers, toetsen en een koor van zo’n twintig man. Via blues en gospel komen we bij jazz uit. Het is de bedoeling dat de mensen de kerk swingend verlaten.”
lees het volledige artikel
www.purejazzfest.nl
tip: RodeHond

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.