nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Johan Goossens wint GSCF

Johan Goossens uit Amsterdam heeft vrijdagavond het twintigste Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen. De student Nederlandse Taal & Cultuur sleepte met zijn programma Punaise alle drie de prijzen in de wacht: de jury-, de publieks- en de persoonlijkheidsprijs. De andere finaliste, de 25-jarige Berit Companjen uit Den Bosch, ontving wel veel lof, maar ging met lege handen naar huis.

De jury prees Goossens om zijn ontspannen, scherpe kijk op de wereld en zijn engagement. Uit het juryrapport: ‘Het is een opluchting eindelijk iemand te zien die zich niet beperkt tot navelstaren (..) Je optreden was voor ons als Chinees siervuurwerk: eerst knalt het een paar keer gigantisch, dan blijken er nog een paar fantastische effecten bewaard voor later en op het moment dat je het wilt oprapen, komt de finaleklapper.’

Aanvulling: We hebben het volledige juryrapport online gezet.
lees het juryrapport

Categorie: Festivals | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.