www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront

Lisa Wade – Toon over Toon: Het beste van Toon Hermans
ISBN 9789054444908

Toon over Toon is een boek plus CD met de beste nummers van Toon Hermans. Het boek biedt uitleg bij de nummers op de CD en laat het Toon Hermans zelf aan het woord. Hij vertelt in archiefopnamen over het ontstaan van de liedjes en conferences, maar ook persoonlijke verhalen uit zijn leven die direct met de nummers verbonden zijn.

Toon over Toon bevat: De voorzitter opent, De slinger van de koffergrammofoon, Zomeravondconcert (Hoempa hoempa hoempapa), High Society (Leg neer die bal), Kuieren, Moe, Wat ruist er door het struikgewas, Dit is een plek om lief te hebben, Vierentwintig rozen, Tennis, Méditerranée en High Way (Parodie ‘My way’).

Samensteller Lisa Wade studeerde af op Toon Hermans aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was medesamensteller van de CD-box en DVD-box van Toon Hermans. Daarvoor kreeg ze toegang tot alle publieke en persoonlijke archieven en vond zo nog nooit vertoond en ongekend materiaal.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.