nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Hommage Wannes van de Velde

De Vlaamse zanger Wannes Van de Velde geldt als het boegbeeld van het Vlaamse literaire lied. In 2007, het jaar waarin hij 70 jaar wordt, wilde hij na een periode van ziekte opnieuw een kleine toer maken. Maar in februari 2007 werd hij toch weer ziek. Geen afstel, maar uitstel van zijn komst. Inmiddels zijn alle optredens toch weer geannuleerd. Wannes Van de Velde is opnieuw getroffen door een ernstige vorm van bloedkanker.

In het Koningstheater in Den Bosch wordt op 3 november aan de ernstig zieke Van de Velde een hommage gebracht met de vertolking van zijn werk door andere Vlaamse zangers.

Onder hen: Roland van Campenhout, Geert Hautekiet, Wigbert Van Lierde en Raf Walschaerts (Kommil Foo). Jan De Smet zingt deze avond niet alleen liederen van, maar ook een lied over zijn vriend en voorbeeld: Zanger aan de Schelde. Van de jongste generatie zangers zijn er twee vrouwen: Hannelore Bedert en Alice Rientjes.

Voor meer informatie:
www.koningstheater.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon