www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jeroen Leenders wint CabareteSKE 2008

Afgelopen zondag 25 mei vond de finale plaats van Festival CabareteSKE. Drie kandidaten speelden voor een volle zaal en een jury in het Parktheater van Eindhoven. De gouden kabouter werd toegekend aan Jeroen Leenders uit Antwerpen. De vakjury roemde Leenders om zijn eigenheid en het unieke kijkje in zijn brein dat hij zijn publiek gunde. De Zilveren Kabouter en de Omroep Brabant Award (de publieksprijs) gingen naar Joris Velleman en brons uiteindelijk naar Erris van Ginkel.

De jury benoemde het hoge niveau van de avond en sprak waardering uit voor alledrie de cabaretiers. Het goed geheim gehouden gastoptreden was van Theo Maassen. De publieksprijs werd uitgereikt door Ook ‘de directeur van omroep Brabant’ (een act van Marc van de Veerdonk) en de avond werd gepresenteerd door Peter Pannekoek.

De winnaar speelt volgend seizoen ook in het cabaret en comedy weekend van het Parktheater en alledrie de kabouterwinnaars gaan langs de theaters met de CabareteSKE-tour ’08. Voor meer informatie:
www.skke.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.