www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Onderscheiding voor Paul van Vliet

Cabaretier Paul van Vliet heeft vrijdag uit handen van koningin Beatrix een hoge onderscheiding ontvangen. Op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag kreeg Van Vliet de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap.

Van Vliet kreeg de onderscheiding voor zijn ‘indrukwekkende artistieke loopbaan als cabaretier-entertainer’, die zijn publiek niet alleen op een onnavolgbare manier weet te amuseren, maar tegelijkertijd aan het denken weet te zetten.

Hij trad ook verschillende malen op voor de koninklijke familie. Aan de onderscheiding ligt tevens de bijzondere band ten grondslag met het Koninklijk Huis. Tijdens hun gezamelijke studententijd raakte hij bevriend met de toenmaligeprinses Beatrix. In 1966 trad hij op tijdens de ondertrouw festiviteiten van haar huwelijk met Claus von Amsberg

Van Vliet zet zich sinds 1992 in voor Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Eerder werd hij benoemdtot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.