Vanwege het coronavirus zijn alle voorstellingen tot en met 1 juni afgelast. Controleer de website van het theater voor meer info.
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

DeWaardering voor Joost Nuissl

Joost Nuissl heeft tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival DeWaardering ontvangen. Deze nieuwe prijs is bedoeld voor personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de ontwikkeling van de Nederlandse kleinkunst.

Volgens de jury van DeWaardering is Nuissl – naast tekstdichter, liedjeszanger en oud-directeur van de Kleine Komedie – vooral stimulator van heel veel cabarettalent. ‘Hij heeft er altijd voor geijverd dat cabaret als een serieuze kunstvorm en niet zomaar als amusement wordt behandeld. Nuissl heeft velen een speelplek gegeven om zich te kunnen ontwikkelen en heeft altijd onvermoeibaar voorstellingen van cabaretiers van goed gefundeerd commentaar voorzien. Ook reist hij stad en land af als jurylid voor de – mede door hem in het leven geroepen – prestigieuze VSCD cabaretprijzen.’

DeWaardering bestaat uit een plastiek, een oorkonde, een (extern gefinancierd) geldbedrag van 1.500 euro en het onderstaande speciaal voor Nuissl geschreven gedicht van Frank van Pamelen:

Kunstvorm
J e diepe, eeuwigdurende pleidooi
O m cabaret als Kunstvorm te erkennen
O mdat het meer is dan amusement

S chept samen met het juryrondes rennen
T otdat in stad en land haast elk talent
N iet zachtjes is voorzien van jouw kritiek

U itmuntend het moment dat jij urgent
I n jouw theater, nu, voor dit publiek
S peciaal Waardering krijgt – en dat is mooi

S pecialer echter, en dat ga ik plannen
L ijkt mij het jou als Kunstvorm te erkennen

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.