www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Liedjes van Louis Davids in het theater

Dit voorjaar spelen Mirthe Bron, Danny van Zuijlen en Janneke Rinzema de muzikale theatervoorstelling ‘Liedjes van Louis Davids’ van Stichting Nederlandse Komedie Theater, een voorstelling over en met de liedjes van de bekende vooroorlogse cabaretier.

Davids (1883-1939) begon als wonderkind op de kermis, werd later variété- en revueartiest en klom uiteindelijk op tot directeur van het Kurhaus-cabaret in Scheveningen. Uiteindelijk zou hij in 1939 overlijden aan de gevolgen van astma. Davids’ repertoire beslaat zo’n 700 liedjes.

Een greep uit zijn repertoire is aanleiding voor dit muzikale theaterprogramma. Niet alleen de bekende liedjes komen aan bod, maar zal er ook aandacht zijn voor het minder bekende repertoire. Doel is om aan te tonen hoe tijdloos en actueel veel van de liedjes van Davids nu nog zijn.

Voor meer info:
www.liedjesvanlouisdavids.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.