nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wim Ibo (1918-2000)

wim ibo, 1989 - anp-kippa

Vandaag is het precies vijftien jaar geleden dat Wim Ibo overleed. Hij was een onvermoeibare promotor voor het Nederlands cabaret. Dat deed hij als één van de eerste cabarethistorici van Nederland, maar ook als producent van grammofoonplaten, radio- en televisieprogramma’s.

Ibo maakte voor de Tweede Wereldoorlog zijn debuut als cabaretier, maar gaandeweg bleek zijn kracht met name achter de schermen te liggen. Hij stond aan de wieg van legendarische programma’s als De Familie Doorsnee van Annie MG Schmidt en de oudejaarsconference van Wim Kan. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

We hopen met Zwartekat op bescheiden wijze in zijn voetsporen te treden met de promotie van het door hem geliefde cabaret.
profiel Wim Ibo
foto: ANP – Kippa

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.