nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: kritiek en lof op theaters, interviews theaterdirecteuren

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: een onderzoek naar de werkomstandigheden van acteurs en cabaretiers en de reuring die erop volgde. Verder interviews met de directeuren van Zwolse Theaters, Zeeland Theaters en de VSCD.

Een onderzoek van de Volkskrant naar de werkomstandigheden van acteurs en cabaretiers zorgde voor de nodige reuring in de theaterwereld. Te meer daar ook de vijf slechtste theaters worden benoemd: Figi Theater in Zeist, Markant in Uden, De Meerse in Hoofddorp, De Schalm in Veldhoven en een gedeelde plek voor Stadsschouwburg Middelburg, Orpheus in Apeldoorn en Stadsschouwburg Sittard/Geleen. Alle ondervraagden benadrukken echter: fysieke ongemakken en matige locaties zijn geen probleem, zolang er een warm welkom is.
18 mei 2015

Markant kan zich bij monde van eigenaar Cor van der Heijden en directeur Maarten Prinssen totaal niet herkennen in de kritiek. “In het artikel worden heel veel dingen opgenoemd waar artiesten zich zoal aan storen. Maar vrijwel geen daarvan is van toepassing op Markant.”
19 mei 2015 (blendle)

Ook Omroep Brabant sprak met de directeur van Markant, maar dat blijkt dan sinds twee weken Edwald Dekkers te zijn. “We hebben een prikbord vol met bedankbriefjes. Afgelopen weekend was Tineke Schouten nog vol lof over ons. Ik vind de uitslag dus heel raar.”
18 mei 2015

Mark van de Veerdonk begrijpt in het Brabants Dagblad de kwalificatie van Markant in Uden wel. “Het is te groots opgezet met een stedelijk concept. (..) Het ademt geen theater meer.” Hij is meer te spreken over De Blauwe Kei in Veghel.
19 mei 2015 (blendle)

Interview met theaterdirecteur Margreet Wieringa van Zwolse Theaters, voorheen Odeon de Spiegel Theaters. Met schouwburg Odeon heeft ze haar doel bereikt. Aan Schouwburg de Spiegel moet ze nog flink trekken. In de nabije toekomst moet daarin worden geinvesteerd. De structurele bezuinigingen van 250.000 euro zijn volgens Wieringa ‘net op te vangen’ maar in 2018 komt er een extra bezuinigingsronde van een ton.
18 mei 2015 (blendle)

Interview met Frans Lievens van Zeeland Theaters in de PZC.
“Mijn leidmotief was altijd de bedrijfseconomie. Zo ben ik ook in de theaterwereld gestapt. Maar ik ben me meer en meer voor de inhoud gaan interesseren en van het theater gaan houden. Dat is ook een valkuil. Als ik intern vol enthousiasme vertel over een bepaalde voorstelling die nauwelijks geld opbrengt maar die echt heel bijzonder is, dan kijkt mijn accountant me hoofdschuddend aan.”
16 mei 2015 (blendle)

Interview met Hedwig Verhoeven, de nieuwe directeur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Zij pleit voor een hechtere samenwerking tussen theatermakers en podia en een fatsoenlijk programmeringsbudget per theater.
16 mei 2015

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.