nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Tollensprijs voor Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn krijgt voor zijn veelzijdige oeuvre van poëzie, romans en vogelboeken de Tollensprijs 2015. Deze prijs wordt eens in de vijf jaar toegekend aan een ‘vooraanstaand letterkundige’ die volgens de jury een bijzondere literaire prestatie heeft geleverd.

De vorige winnaar, in 2010, was Paulien Cornelisse. Ook de afgelopen zaterdag overleden Drs. P won de Tollensprijs, in 2000. De prijs is vernoemd naar dichter Hendrik Tollens (1780-1856), op 4 oktober wordt in Museum Rijswijk, in het voormalige woonhuis van Tollens, de prijs aan Dorrestijn overhandigd.

De prijs wordt aan Dorrestijn toegekend voor zijn oeuvre, dat zich “onderscheidt door een perfecte vormbeheersing en muzikaliteit, en tegelijkertijd van grote zeggingskracht getuigt”. En: “Het persoonlijke wordt door hem op een bijna slinkse manier algemeen gemaakt. Het theatrale blijft altijd intiem bij hem.”

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.