www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Ook Daniel Arends weigert nominatie Poelifinario

Daniël Arends weigert de nominatie voor de VSCD Cabaretprijzen. Met zijn voorstelling ‘Carte Blanche’ dingt hij mee naar de Poelifinario, de prijs voor het beste programma van het afgelopen seizoen.

Behalve dat hij het geen eervolle prijs vindt, wil hij er niet verder op ingaan. Vooraf weigerde Micha Wertheim de nominatie al. Daarbij hekelde hij de werkwijze en uitspraken van eerdere jury’s. Ook vind hij dat de prijs weinig toevoegt en de VSCD het cabaret slechter behandelt dan andere theaterdisciplines.

In een reactie naar De Volkskrant zegt de VSCD-directeur Hedwig Verhoeven zich niet te herkennen in de kritiek. “(De Poelifinario) is juist ontwikkeld om het cabaret te eren als kunstvorm.” Wel zal de VSCD zich herbezinnen op de prijs. Verhoeven: “De winnaar wordt hoe dan ook bekendgemaakt, ook als het Micha Wertheim of Daniël Arends is.”

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.