www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Tweede editie De Nederlandse Cabaretdagen

De Nederlandse Cabaretdagen

Van 3 tot en met 6 september vindt de tweede editie van De Nederlandse Cabaretdagen (DNCD) plaats in Den Bosch.

Op 3 en 4 september kan je naar Bosch’ Lied in Theater aan de Parade. Schrijvers en componisten lieten zich inspireren door schilderijen van Jeroen Bosch. Teksten van onder anderen Jan Beuving en Jan Boerstoel (auteurs van Jenny Arean, Karin Bloemen en vele anderen) en melodieën van componisten als Han Kooreneef (bekend van Marco Borsato en Guus Meeuwis) en Erik Vlasblom (Bekend van Toon Hermans en Robert Long) worden vertolkt door gevestigde namen, zoals Kommil Foo en Gerard van Maasakkers. Maar ook door de grote nieuwe namen van het Nederlandse cabaret, onder wie Pieter Derks en Katinka Polderman.

Zaterdagochtend 5 september kan je in de Verkadefabriek de live-uitzending bijwonen van ‘De Taalstaat’, het Radio 1-programma van Frits Spits waarin de Nederlandse taal het middelpunt vormt. De toegang is gratis.
Later die dag presenteert de Verkadefabriek ‘Cabaretfestivalwinnaars’. Met Tjeerd Gerritsen (jury- en de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2015), Thijs van de Meeberg (jury- en publieksprijs van het Leids Cabaretfestival 2015) en aanstormend talent Anne Neuteboom.

Zondagmiddag 6 september een concert van Roosbeef, met Roos Reebergen als eenmansband in de Verkadefabriek.

Voor meer info en kaarten:
www.dncd.nl

DNCD is een initiatief van de Cabaretfirma (voorheen het Koningstheater) in ‘s-Hertogenbosch.

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.