www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Matroesjka, Thomas Smith, Kees Torn en Onno Innemee, Kim van Zeben

Een overzicht van de premières deze week, met: Matroesjka, Thomas Smith, Kees Torn en Onno Innemee, Kim van Zeben.

Matroesjka – Eeuwig vlees
Premiere: Griffioen in Amstelveen, 1 mrt 2016

Jihad-sletjes. Botox-bejaarden. Doorgesnoven goochelaars. Verontrustende datingshows. In Eeuwig Vlees speelt Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt. Wat kun je anders? Het is tenslotte eten of gegeten worden. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draait Matroesjka alles en iedereen door de gehaktmolen. Hun personages zetten je wereld op z’n kop en hun spatzuivere zang brengt je gegarandeerd in hemelse sferen. Eeuwig Vlees is een bloedstollende voorstelling die botten kraakt, harten smelt maar bovenal onsterfelijk grappig is. Matroesjka is klaar voor de slacht.

Nog te zien tot en met 30 april 2016.
speellijst

Thomas Smith – Aanwezig
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 1 mrt 2016

Thomas Smith komt nu eindelijk met een soloshow naar de Nederlandse theaters. Een show zoals alleen Thomas dat kan. Hoge grapdichtheid, veel improvisaties en sterke stand-up op soepele sympathieke wijze gebracht. Een unieke combinatie die zijn Vlaams/Britse roots verraad.

Nog te zien tot en met 4 juni 2016.
speellijst

Kees Torn en Onno Innemee – Eraf met dat dak!
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 1 mrt 2016

Kees Torn en Onno Innemee zijn de twee dikste pijlers onder het hedendaagse cabaret. Behalve hilarisch zal hun programma wetenschappelijk zijn, opzienbarend, tegendraads, schrijnend, indringend, muzikaal, onvergetelijk, botergeil (geen echte boter), beschaafd, bescheiden en prijswinnend.

Nog te zien tot en met 3 juni 2016.
speellijst

Kim van Zeben – De Tweede van Zeben
Premiere: Toneelschuur in Haarlem, 5 mrt 2016

In deze krankzinnige, muzikale Tweede lijkt wederom niks te gek voor de fantasie en de stembanden van Van Zeben. “Ben je bang ofzo?”, vroeg een vriend haar laatst. “Altijd maar vluchten in rare stemmetjes en wonderlijke typetjes. Houd eens op jezelf alle kanten op te dirigeren! Weg met die angstbezweringen, wees jezelf!” Zal het Kim dit keer wel lukken om maat te houden…?

Nee, natuurlijk niet! Zo speelt ze in haar eentje een orkest van bijna vijftig man, twee Afrikaanse maffiabazen, een revue artiest uit het Polygoonjournaal en een operazangeres met een burn-out. Eén ding hebben ze gemeen met Kim, ze zijn allemaal toch wel een beetje bang voor verandering.

Nog te zien tot en met 20 mei 2016.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.