www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Wannes Van de Velde

Volgende maand verschijnt het boek “Wannes. Hier is hem terug” over de Vlaamse kleinkunstzanger Wannes Van de Velde (1937-2008). VRT-producer Dree Peremans is auteur van deze biografie. Hij heeft niet alleen vele uren met Van de Velde gesproken, maar ook met bevoorrechte getuigen. Door verder ook nog interviews met de zanger te lezen, puzzelde hij de ontbrekende stukjes in elkaar, wat af en toe leidt tot tegenstrijdige verklaringen van de desbetreffende bronnen.

“Van de Velde is meer dan dé figuur van de Vlaamse folkrevival: flamencogitarist, schilder, tekenaar, liedjesschrijver, componist, decorontwerper- en bouwer, lesgever, columnist, schrijver voor het plezier van de pen op het papier, inspirator voor vele muzikanten … maar bovenal een grote meneer die boos op de wereld kon zijn maar niet op de mensen die hem bevolken.”

“Wannes. Hier is hem terug” wordt uitgegeven door EPO.
Wannes. Hier is hem terug

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...