nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Mini-tentoonstelling “Gay achter de coulissen” over o.a. Wim Sonneveld en Albert Mol

Ter gelegenheid van de Europride organiseren de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam van 21 juli t.e.m. 19 augustus een mini-tentoonstelling met uniek archiefmateriaal van Wim Sonneveld, Albert Mol en Lili Green.

Deze tentoonstelling toont brieven, foto’s en recensies, die een beeld schetsen van de mens achter deze theatermakers en laten zien hoe lastig het voor hen was om uit te komen voor hun homoseksuele geaardheid. Ook zijn er drie plattegronden te zien van het queer uitgaansleven voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam.

Albert Mol was een van de eerste homoseksuele artiesten die uitkwam voor zijn geaardheid. Mol is tevens de verbindende factor tussen zowel Wim Sonneveld als Lili Green. Hij werkte enkele jaren met Sonneveld en kreeg les van Green. Sonneveld leidde een duidelijk homoseksueel leven, maar hield zijn privéleven afgeschermd voor het grote publiek. Green was een danseres en choreografe, die openlijk samenleefde met haar danspartner Margaret Walker.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. Voor meer info:
Gay achter de coulissen

foto: Wim Sonneveld en Albert Mol in de voorstelling ‘Artistenpension’ van Cabaret Wim Sonneveld uit 1951.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...