www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Het nieuwe seizoen begint: veel cabaret en cabaretiers op televisie

Het nieuwe seizoen gaat eindelijk weer beginnen en dat betekent de komende dagen heel wat cabaret en cabaretiers op televisie, met o.a. Youp van ’t Hek, Louise Korthals, Guido Weijers, Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Jan Jaap van der Wal, Ruben Nicolai, Richard Groenendijk, Ruben van der Meer, Roue Verveer, Klaas van der Eerden, Soundos el Ahmadi, Dian Liesker, Fabian Jansen, Maartje & Kine, Karin Bloemen, Sven De Ridder, Ruth Beeckmans.

Vanavond is de voorstelling ‘Wigwam’ van Youp van ’t Hek opnieuw te zien bij de VARA. NPO1, om 20.30 uur.

“Waarom Wigwam? Simpel. Youp vond onlangs zijn vijftig jaar oude wigwam, waarin hij – toen hij klein was – zielsgelukkig was. In de zomer stond het indianententje in de tuin, ’s winters op zolder. In de wigwam zat Youp vaak en was gelukkig. Zielsgelukkig zelfs. Beetje afgesloten en volkomen in zijn eigen wereld. En eigenlijk zit hij daar nog steeds. Vanuit zijn wigwam kijkt Youp al jaren naar de wereld en denkt er het zijne van. Daar schrijft hij zijn columns, zijn theaterprogramma’s en verzint hij zijn verhalen. Het resultaat ziet u in dit typisch Youp-programma, waarin hij praat, schreeuwt, zingt en fluistert met maar één bedoeling: dat u lacht. Hard lacht. Om alles. De wereld, het leven op die wereld en vooral om Youp. Daarom Wigwam!”

Ook deze zomer presenteert Linda de Mol een nieuwe reeks van Linda’s Zomerweek waarin zij elke werkdag praat met twee gasten. Vanavond is Richard Groenendijk te gast met Sylvie Meis. RTL4, 21.30 uur.

Op vrijdag 26 augustus zendt RTL4 ‘Holland-België’ uit waarin twee teams zich storten op alle vooroordelen en verschillen die er zijn tussen de Hollanders en de Belgen. Met Jandino Asporaat, Jan-Jaap van der Wal, Ruben Nicolai, Wendy van Dijk, Jonas van Geel, Philippe Geubels, Sven De Ridder en Ruth Beeckmans. Dit onder leiding van de Nederlandse presentatrice Wendy van Dijk en de Vlaamse acteur en presentator Jonas van Geel. RTL4, 20.30-22.00 uur.

Dit weekend wordt met de Uitmarkt in Amsterdam het culturele seizoen geopend. De NTR is live aanwezig van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus.
Op vrijdag 26 augustus presenteert Jörgen Raymann – live vanaf het Museumplein – het openingsprogramma. NPO 2, 21.10–21.55 uur.

Op zaterdag 27 augustus blikt de NTR in een live talkshow op NPO Cultura, gepresenteerd door Winfried Baijens, vooruit naar het culturele seizoen. Het muzikale duo Maartje & Kine zal meerdere keren optreden. van 14.30-15.30 uur op:
www.npo.nl/cultura

Met ‘Gabbers’ stonden Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roue Verveer en Guido Weijers viermaal uitverkocht in de Ziggo Dome. De tv-registratie is op 27 augustus te zien op RTL4, om 20.00 uur.

Op zaterdagavond 27 augustus zendt de VARA de zeer goed ontvangen voorstelling ‘Zonder voorbehoud’ van Louise Korthals uit op NPO3, om 21.48 uur.

“De winnares van de Neerlands Hoop 2013, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker, is gelukkig pas net begonnen en nog lang niet uitgeraasd. Er gloeit een groot, hongerig verlangen in haar hart en op haar stembanden. Tijd voor een tweede programma dus. Muzikaal, taalgevoelig, vol geestdrift en Zonder Voorbehoud.”

De laatste uitzending van Podium on Tour op zondag 28 augustus staat geheel in het teken van de Uitmarkt. Centrale gast is Karin Bloemen. Met Dieuwertje Blok neemt ze het komende theaterseizoen door. Met o.a. cabaret van Maartje & Kine. NPO 2, 19.30-20.10 uur.

Maandag 29 augustus is de eerste uitzending te zien van ‘Ruben en de idioten’. Cabaretier Ruben van der Meer (De Lama’s, De Grote Improvisatieshow) gaat in dit nieuwe Avrotros-programma op zoek naar antwoorden op idiote vragen als ‘Bloedworst maken van je eigen bloed, kan het, of kan het niet?’, ‘Kan een blinde autoracen?’ en ‘Hoe voelt het om overreden te worden door een trein?’

Daarbij wordt hij geassisteerd door cabaretier en tv-presentator Klaas van der Eerden, acteur Fabian Jansen en stand-up comedians Soundos El Ahmadi en Dianne Liesker als zijn ‘idioten’. Zij moeten allerlei bizarre opdrachten uitvoeren om antwoord te krijgen op de vragen. NPO3, om 21.30 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.