nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers Marc-Marie Huijbregts en Jochem Myjer spreken steun uit voor theaterdirecteur Jacob Bron

Marc-Marie Huijbregts en Jochem Myjer hebben hun steun uitgesproken voor Jacob Bron, theaterdirecteur van Stadsschouwburg Velsen en en het Kunstencentrum Velsen in IJmuiden. Huijbregts deed dat vanavond aan het begin van De Wereld Dendert Door.

In juni heeft Bron in overleg met het bestuur zijn directietaken tijdelijk neergelegd en Erik van Toor van ProCorporate is aangesteld als interim manager. Huijbregts vreest nu dat men Bron via de achterdeur eruit probeert te krijgen. Huijbregts noemt Bron voor artiesten een belangrijke reden waarom ze in IJmuiden komen spelen. Eerder tweette Jochem Myjer al zijn steun, maar Huijbregts heeft inmiddels ook contact hierover gehad met Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Diederik van Vleuten, Bert Visscher. Zij zullen nu niet zo snel nieuwe engagementen aangaan bij het theater.

“Een theater is meer dan stenen,” aldus Huijbregts. “De directeur is het hart van het theater, die het theater leven inblaast. En dat kan niemand zo goed als Jacob Bron.”

Aanleiding voor de aanstelling van de interim manager waren flinke financiële tekorten bij beide stichtingen. Volgens bestuursvoorzitter Schoondergang had dit verlies te maken met terugloop in de zaalbezetting. De schouwburg leed in 2014 en 2015 verlies en de verwachting was dat dit in 2016 ook zou kunnen gebeuren. Het extern onderzoeks- en organisatiebureau ProCorporate kreeg de opdracht om de werkprocessen en de financiële administratie bij Stadsschouwburg en Kunstencentrum door te lichten en met voorstellen te komen om de ondernemingen beter te laten draaien.
DWDD, 21 okt 2016

In 1980 was Bron als student en vaste bezoeker al werkzaam voor het theater. Na een studie en baan in het ambtelijk apparaat werd hij uiteindelijk in 2005 werd hij directeur. In juli 2015 was Bron te gast als ‘Markante Velsenaar’ bij RTV Seaport.
Markante Velsenaar: Jacob Bron

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.