nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Toon Hermans

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: Toon Hermans. Het kan bijna niemand zijn ontgaan dat dit jaar het honderdste geboortejaar was van Toon Hermans. Aanleiding voor tal van krantenartikels, boeken, exposities, radio- en televisie-uitzendingen en zelfs theatervoorstellingen, zoals onlangs het Toon Hermans Gala in Theater Carré. Aanstaande zaterdag zou Hermans honderd jaar zijn geworden. Reden voor een nieuwe reeks artikels.

De Volkskrant over het Toon Hermans gala in Carré: “Toon Hermans heeft zich in het collectieve geheugen genesteld”.
13 dec 2016

In de Telegraaf een interview met John van Elk, de toneelmeester van Hermans: “Toon was niet alleen mijn werkgever, we waren ook vrienden. De scènes die we speelden, stonden overigens niet ver van de werkelijkheid. Toon was nu eenmaal ’een baasje’. Hij hield altijd bewust de microfoon bij me weg, zodat het verschil tussen werkgever en werknemer nog duidelijker werd voor het publiek. Maar ik had daar allerminst moeite mee. We hadden een groot respect voor elkaar en ik vloog voor die man, deed alles voor hem!”
13 dec 2016 (blendle)

“Toon Hermans: een genie op het toneel”, zegt zijn biograaf Jacques Klöters, opgetekend door Trouw. Ook aan het woord komen Herman Finkers, Hadewych Minis en Gaby Hermans.
12 dec 2016

De Telegraaf over de eeuwigheidswaarde van Toon Hermans: “De diepe lachrimpels die hij gedurende zijn carrière veroorzaakte, zijn nog altijd niet verdwenen. In de aanloop naar zijn honderdste verjaardag op 17 december blijkt zijn werk nog altijd springlevend en zijn humor tijdloos.”
10 dec 2016 (blendle)

Profiel Toon Hermans in NRC: “Toon is 100”.
8 dec 2016
NRC sprak collega-cabaretiers Freek de Jonge, Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, De Partizanen en Anne Neuteboom over de invloed van Toon Hermans op hun werk: “Hij speelde als een koorddanser”
8 dec 2016

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.