nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Bestuur overweegt hoger beroep theaterdirecteur Stadsschouwburg Velsen

Het stichtingsbestuur van Stadsschouwburg Velsen gaat mogelijk in hoger beroep tegen Jacob Bron. De stichting wil niet dat Bron terugkeert als schouwburgdirecteur. Dat meldt de IJmuider Courant.

Bestuursvoorziter Robert Schoondergang is in de tussentijd wegens gezondheidsredenen opgevolgd door Robert van Westerhoven. En vanwege diens prive-omstandigheden neemt interim-directeur Erik van Toor de communicatie waar. “Het besluit over een eventueel hoger beroep wordt maandag genomen. Op bepaalde punten in de uitspraak is de rechter ’onvoldoende overtuigd’. Dat biedt dus mogelijkheden. Het klopt dat Bron ontslagen is uit zijn functie. Dat klinkt raar omdat de rechter heeft besloten dat zijn arbeidscontract niet ontbonden mag worden. Maar volgens het directiestatuut van de stichting mag hij wel ontslagen worden’’, aldus Van Toor tegen de IJmuider Courant.
De raadsman van Bron, Lex de Jager. “Ik heb gehoord dat er een aanvraag voor een hoger beroep ligt. Formeel heb ik nog niks gezien en op de overige zaken kan ik geen commentaar geven.”

Bron werd in juni op non-actief gesteld naar aanleiding van een negatief resultaat van de schouwburg van een half miljoen euro. De stichting Stadsschouwburg Velsen verweet Bron de financiële tekorten van zowel de stadsschouwburg als het Kunstencentrum Velsen. Ook zou hij het bestuur essentiële informatie hebben onthouden. In december werd Bron echter door de kantonrechter in het gelijkgesteld. Er is niet gebleken is dat er sprake is geweest van financieel wanbeleid. Ook heeft de directeur geen onjuist beeld van de financiële situatie van de stichting heeft geschetst, informatie heeft achter gehouden of onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt.
IJmuider Courant: Mogelijk hoger beroep in zaak directeur Stadsschouwburg Velsen

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.