nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Johan Kaart Prijs voor Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom

De Johan Kaart Prijs voor seizoen 2016-2017 gaat naar Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom.

Krijgsman krijgt de prijs voor haar rol in de musical ‘In de ban van Broadway’. Zowel van Bennekom als Krijgsman ontvangen hem voor hun rol in de theaterkomedie ‘Slippers’.
De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 10 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Het juryrapport zegt: “Het afgelopen theaterseizoen voegden Bianca Krijgsman en Plien van Bennekom drie gedenkwaardige rollen aan hun oeuvre toe. Als de stoethaspelende Karen Richards was Krijgsman dé verrassing van de DeLaMar-muziektheaterproductie ‘In deban van Broadway’. Roerend in haar worsteling overeind te blijven tussen sterke persoonlijkheden faalde ze op hilarische wijze door een overdaad aan goede bedoelingen. In ‘Slippers’ trokken beide dames met hun sublieme timing keer op keer de lach uit de zaal en bevestigden opnieuw hun positie aan de top van het Nederlandse theateramusement.”

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De naam Johan Kaart is aan deze prijs verbonden, omdat hij als acteur in blijspelen, kluchten en musicals, er gedurende zijn gehele carrière blijk van heeft gegeven zich met hart en ziel aan deze genres te wijden en daarmee tot één van de grote vertegenwoordigers van deze sector van het kunstleven gerekend mag worden.

Winnaars van de afgelopen jaren zijn o.a. Alex Klaasen, Simone Kleinsma, Huub Stapel en Paul Groot.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...