nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters in het nieuws

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: theaters in het nieuws. De laatste stand van zaken rond de Schouwburg Hengelo, de arbitragezaak rond de verbouwing van De Lawei in Drachten en De Maaspoort in Venlo vraagt de gemeente om hulp.

Gemeentebestuur Hengelo schiet Schouwburg Hengelo (voorheen Rabotheater) opnieuw te hulp. Hengelo verhoogt de subsidie jaarlijks met 416.000 euro tot 2 miljoen euro. De gemeenteraad van Hengelo is gisteravond akkoord gaan met dit voorstel van B en W. De verhoging was nodig, omdat het theater door eerdere bezuinigingen niet in de huidige vorm kon voortbestaan. Daarnaast lijkt de samenvoeging van Wilminktheater en Rabotheater van de baan na hevige discussies.
Theaterkrant, 20 juli 2017
Tubantia, 18 juli 2017

In 2014 ontbond theater De Lawei in Drachten het contract met de aannemer na problemen met de verbouwing. Onlangs verloor het theater de arbitragezaak hierover. De consequenties van de uitspraak worden onderzocht. Hoger beroep is nog mogelijk.
11 juli 2017 (blendle)

Welke lessen kunnen er worden getrokken uit het Lawei-debacle, vraagt de Leeuwarder Courant zich af. Les 1 is voor de lokale overheid: “Maak een schouwburgbaas geen bouwheer, pak zelf de regie”.
12 juli 2017 (blendle)

Het gaat helemaal niet slecht met het Venlose theater De Maaspoort, benadrukt directeur Leon Thommassen. Maar dat er iets moet gebeuren, is voor hem evident. Ondanks dat gasten de tevredenheid met een 8,4 waarderen, er stijgende bezoekersaantallen zijn en meer leden voor de businessclub verwacht het theater als er niets gebeurt dit jaar één ton tekort te komen.
De Limburger, 11 juli 2017 (blendle)

Het Venlose gemeentebestuur noemt de financiële situatie van De Maaspoort, maar ook die van poppodium Grenswerk en die van Omroep Venlo uiterst zorgelijk.
10 juli 2017

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.