nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Jochem Myjer, Harrie Jekkers, engagement, Guido Weijers, Rutger de Bekker, Freek de Jonge, Sander VDV. Stefan Pop, Ramses Shaffy

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: interviews met Jochem Myjer, Harrie Jekkers, Guido Wejers, Rutger de Bekker, Freek de Jonge, Sander VDV, Stefan Pop. Verder een discussie over engagement binnen het huidige cabaret en een bespreking van het boek over de moeder van Ramses Shaffy.

Gesprek tussen Jochem Myjer en actrice Loes Haverkoort in Linda.
16 aug 2017 (blendle)

Interview met Harrie Jekkers in Vrij Nederland naar aanleiding van de aankomende tour met Klein Orkest: “Die oude liedjes zitten erin als het Onze Vader.”
15 aug 2017 (blendle)

Nederlands cabaret schuurt niet meer, maar is alleen nog verbale slapstick of kolder in het kwadraat, schrijft oud-journalist Ruud Gortzak, in een ingezonden brief in NRC Handelsblad.
13 aug 2017

Comedian Micha Wertheim vindt Gortzaks stelling „even kwaadaardig als potsierlijk”. Cabaretvoorstellingen zijn juist „een antwoord op het banale en populistische Twitter-geschreeuw zoals we dat gewoon zijn gaan vinden”.
15 aug 2017

Interview met Guido Weijers in het Eindhovens Dagblad: “Ik wil altijd wat verwondering wekken.”
11 aug 2017 (blendle)

Interview met Rutger de Bekker in de Telegraaf. De ex-Vliegende Panter speelt komend seizoen de rol van kroegbaas in de musical ‘Fiddler on the roof’: “Ik ben een goede spelverdeler.”
9 aug 2017 (blendle)

Interview met Freek de Jonge in het AD. De Jonge en Bram Vermeulen braken in 1968 radicaal met de traditie van het Nederlandse cabaret. Als Neerlands Hoop in Bange Dagen vormden ze een generatie. “Ik spreek soms mensen die van thuis niet naar ons mochten luisteren.”
5 aug 2017 (blendle)

Interview met Sander VDV in Knack Focus: “Moet ik echt zelf aan de chemo voor ik kankergrappen mag maken?”
11 aug 2017 (blendle)

Interview met Stefan Pop in de Viva: “Ik mag van mijn vriendin geen sterallures hebben.”
1 aug 2017 (blendle)

NRC bespreekt het boek over de moeder van Ramses Shaffy: “Zo moeder, zo zoon”.
27 juli 2017

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.