www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Amerikaanse comedian Shelley Berman (92) overleden

Vrijdag 1 september is de Amerikaanse comedian Sheldon ‘Shelley’ Berman overleden op 92-jarige leeftijd aan de gevolgen van Alzheimer.

Getraind acteur Berman richt zich halverwege de jaren vijftig op improvisationele comedy en ontwikkelt zich in de jaren daarna als succesvolle solo-act. Hij combineert zijn optredens in nachtclubs steeds vaker met tv-optredens en zo staat hij als eerste comedian in het prestigieuze Carnegie Hall in New York. Tijdens zijn optredens zit Berman veelal op een kruk en voert hij deels geïmproviseerde telefoongesprekken.

In 1963 wordt een woede-uitbarsting tijdens een optreden vanwege het rinkelen van een telefoon op televisie uitgezonden. Dat zorgt voor een dip in zijn carrière en Berman besluit zich meer op acteren te richten. Zo speelt hij gastrollen in series als Police Woman, Hotel, Knight Rider, L.A. Law en Boston Legal.In de herfst van zijn 60-jarige carrière is hij te zien in de comedy Curb your Enthusiasm als de vader van hoofdrolspeler Larry David. Hiervoor ontvangt hij een Emmy-nominatie.

Categorie: International | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.