nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Roué Verveer in nieuw seizoen ‘Omdat ik het zeg!’

Roué Verveer en Hanneke Groenteman gaan in een tweede reeks van het NTR-programma Omdat ik het zeg! met gezinnen in gesprek over opvoeden. Deze keer komen niet alleen de ouders, maar ook de kinderen aan het woord. Verveer gaat in gesprek met de kinderen, Groenteman met de ouders. Vanaf 8 november op NPO2, om 19.20 uur.

Centraal staan vier uiteenlopende gezinnen. Aan bod komen thema’s als puberteit, regels in huis, tegenslag, de dood, omgaan met alcohol en drugs, seksualiteit en – misschien wel het moeilijkste dat je als ouder moet leren – loslaten.

Verveer en Groenteman hebben als ouder niet dezelfde ervaringen met opvoeden. Roué Verveer schreef een boek over opvoeden, ‘Waarom? Daarom!’, waarin hij de wat slappe ‘Nederlandse’ opvoeding aan de orde stelt en vergelijkt met zijn eigen ‘Surinaamse’ opvoeding. Hij probeert zijn kinderen ook in die lijn op te voeden. Hanneke Groenteman volgde als moeder in de jaren 70 de meer vrije methode van opvoeden waarin er weinig regels waren, het geluk van de kinderen centraal stond en ze vooral de kans moesten krijgen zich als zelfstandige individuen te ontwikkelen.

foto: Wim Kluvers

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.