nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Paul van Vliet, Herman van Veen, Wouter Deprez, lezing De Speld over satire

Paul van Vliet is deze week voor Unicef naar Ghana vertrokken. Hier zal hij diverse UNICEF-projecten, met name verschillende scholen, bezoeken. Een tv-ploeg van Omroep MAX reist mee om een documentaire te maken over van Vliets 25 jaar ambassadeurschap van UNICEF.

Leeuwarden is dit jaar de Europese Culturele Hoofdstad. Daarom wordt op de vrijstaande Leeuwardse kerktoren Oldehove elke drie maanden een ander groots videokunstwerk geprojecteerd. Deze projecties worden gemaakt door verschillende combinaties van (taal)kunstenaars. Van 1 februari t.e.m. 8 april is het eerste videokunstwerk ‘Foarlopich lân / Voorlopig land’ te zien. Dit is een gezamenlijke productie van Herman van Veen, dichter Tsead Bruinja en videokunstenaar Jules van Hulst. De projecties zijn elke donderdag- tot en met zondagavond gratis te zien.

Wouter Deprez gaat deze week in première met zijn nieuwe voorstelling ‘Levend en vers’. Een deel van de opbrengst van de voorstelling gaat naar de aanplant van een bos. Deprez lag in het verleden in de clinch met Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur & Landbouw. Hij verweet haar te weinig te doen om de bossen te behouden.

Op 21 januari geeft De Speld-hoofdredacteur en bedenker Jochem van den Berg in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een lezing over satire in een tijd als de wereld in brand staat en het nieuws vreemder is dan fictie. Kaarten zijn hier verkrijgbaar:
www.beeldengeluid.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...