nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Lintje voor Steef en Hannie Schinkel

Steef Schinkel en Hannie Schinkel-Keizer zijn gisteren in Utrecht beide benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kregen hun lintje vanwege hun werk als eigenaar en beheerder van het Schiller Theater Place Royale.

“De heer en mevrouw Schinkel hebben zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt om het theater te restaureren en als Rijksmonument in ere hersteld met eigen middelen. Het theater heeft een prominentere plek verworven in de stad door de inzet van hen beide. Ze bieden jonge talenten een podium, organiseren diverse festivals op het gebied van kleinkunst en cabaret, zoals de Utrechtse Kleinkunstprijs en het Utrechts Cabaretfestival. Ook zoeken zij de samenwerking op met partners uit de stad en regio waardoor nieuwe activiteiten ontstaan en er een breed cultureel programma kan worden aangeboden. De wijze waarop het echtpaar het Schiller Theater runt, is bijzonder persoonlijk. Op deze manier dragen zij in hoge mate bij aan het maatschappelijke en culturele leven van Utrecht.”

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.