www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Natascha Emanuels overleden

Afgelopen zaterdag is Natascha Emanuels in haar woonplaats Amsterdam overleden. Ze is 78 jaar geworden.

Geboren als Adeline Lucia Emanuels op 25 september 1939 in Amsterdam met een Surinaamse vader en een Nederlands-Chinees-Surinaamse moeder, doet ze haar eerste cabaretervaring op bij Rens van Dorth en het cabaret van Fiet en Frans Koster. Met Hedy d’Ancona werkt ze bij het Engelstalige toeristencabaret Going Dutch. Na een verblijf in Engeland werkt ze met Ramses Shaffy en Seth Gaaikema. Ook is ze te te zien in enkele musicals. In 1972 richt ze Nederland haar eigen feministische cabaretgezelschap op, Het Vrouwenkabaret. Met dit gezelschap belicht ze de positie van de vrouw op tegelijkertijd kritische en humoristische wijze. De groep wordt in 1983 omgedoopt tot Cabaret Natascha Emanuels.

Daarnaast regisseert en begeleidt Emanuels cabaret- en toneelgroepen en jonge artiesten bij Cameretten zoals Paul de Leeuw. Ze maakt tevens soloprogramma’s over jazzlegendes Billy Holliday en Chet Baker.

In 2006 verschijnt haar boek ‘Afscheid van Amalia; hoe ik mijn moeder verloor terwijl ze er nog was’. Hierin spreekt ze over Alzheimer, waar haar moeder aan leed. Enkele jaren later wordt deze ziekte ook bij Emanuels zelf vastgesteld.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...