www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Karin Bloemen in Verborgen verleden

Vanavond is Karin Bloemen te zien in ‘Verborgen verleden’. In dit programma gaan Bekende Nederlanders op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis. Het programma inspireert veel mensen en laat onbekende verhalen uit de vaderlandse geschiedenis zien.

Bloemen wil alles weten over de vader van haar moeder. Daarmee bedoelt ze niet de man die officieel haar moeders vader was, maar haar echte, biologische vader. Moeder Guurtje was namelijk een liefdesbaby voortgekomen uit de grote liefde van haar moeder Aagje Moeliker voor ene Jan Kooij. Over deze Jan Kooij werd in de familie niet gesproken; een buitenechtelijk kind was een schande en zo’n hele affaire moest verzwegen worden. Karin weet daardoor bijna niets over haar biologische opa, maar grijpt nu haar kans. Ze gaat op zoek: wat was hij voor man en wat voor eigenschappen kan ze van hem hebben geërfd? Heeft ze haar muzikale talent en haar theatrale karakter te danken aan deze Jan Kooij? En aan zijn voorouders?

In eerdere afleveringen van ‘Verborgen verleden’ waren onder meer Herman Finkers, Claudia de Breij, Jörgen Raymann, Arjen Lubach, Paulien Cornelisse, Richard Groenendijk en Jochem Myjer te zien.

‘Verborgen verleden’ is gebaseerd op het Britse Who do you think you are? De serie wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Het programma wordt uitgezonden om 20.25 uur op NPO 2.

foto: huisvlijt Zwartekat

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...