nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Interview met GUTS “een vuist tegen ticketfraude en woekerprijzen”

In 1999 stond Youp van ’t Hek woedend de pers te woord omdat zijn oudejaarsconference niet doorging. Een groot deel van de kaarten bleek te zijn opgekocht voor een commerciële partij die de kaarten in een peperduur arrangement doorverkocht. Het opkopen en doorverkopen van toegangskaarten tegen woekerprijzen heeft sindsdien een grote vlucht genomen.

Het Amsterdamse bedrijf GUTS maakt een vuist tegen deze zogenaamde ‘secondary ticketing’ middels blockchaintechnologie. Daarbij krijgen ze steun van mensen als Van ’t Hek, Guus Meeuwis en Jochem Myjer.

Op zaterdag 22 september start de verkoop van een lange serie voorstellingen van Myjer in Koninklijk Theater Carré en dat gaat exclusief via GUTS. We spraken afgelopen zomer met Maarten Bloemers, de CEO van GUTS.

Wil je geen aflevering missen, abonneer je dan op onze podcast. Daar vind je ook interview met een reeks buitenlandse comedians toen ze in Nederland optraden.
abonneren in iTunes
handmatig abonneren

Show notes bij deze aflevering:

Demo GUTS
link

Kaartverkoop 36 voorstellingen Jochem Myjer in Carré via GUTS, start op 22 september om 10:00 uur.
link

Eerlijke secundaire handel gaat via TicketSwap.
link

Entertainment Business: MOJO staat niet achter wetsontwerp doorverkoop concertkaartjes.
2 dec 2015

Een reportage van het journalistieke programma Argos over secondary ticketing.
28 nov 2015

Interview met mede-oprichter Tom Roetgering in het AD, mede over crowdmanagement.
2 mei 2018

NB: Inmiddels heeft Ticketmaster aangekondigd om te stoppen met Seatwave, een website waarop theater- en concertkaartjes kunnen worden doorverkocht tegen soms fors hogere prijzen.
NB: De door mij gerefereerde Wet bescherming persoonsgegevens dateert uit 2001. De uitvoeringswet voor de Algemene verordening gegevensbescherming (kortweg AVG) heeft de Wbp vervangen in mei 2018.

Categorie: Interviews, Podcast | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.