nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Theater De Stoep en Diligentia zijn theater van het jaar

vlnr: Boris van der Ham (voorzitter VVTP), Rob van Wijk (Theater de Stoep), Marijke van den Muijsenberg (TAQA Theater De Vest), Lucien Kembel (Theater Diligentia), Jort Vlam (directeur VVTP)

Theater De Stoep in Spijkernisse en Diligentia in Den Haag zijn uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2018, respectievelijk in de categorie Grote theaters (meer dan 450 stoelen) en Kleine theaters (minder dan 450 stoelen). De winnaars werden vandaag bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP).

De andere genomineerde theaters voor de VVTP Theater van het Jaar 2016 categorie Groot waren DeLaMar Theater (Amsterdam), Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven), Theater aan het Vrijthof (Maastricht) en Nieuwe Luxor (Rotterdam). In de categorie Klein waren Theater Speelhuis (Helmond), Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) en Theater Walhalla (Rotterdam) genomineerd.

Om de waardering uit te spreken voor de theaters die zich op het marketing-vlak onderscheiden, heeft de VVTP besloten een nieuwe prijs in het leven te roepen. TAQA Theater de Vest uit Alkmaar mag zich de eerste winnaar nomen. Het theater viel onder andere op dankzij de expertise van het team en de online marketing, die zorgen voor een bovengemiddelde zaalbezetting.

foto: Roy Beusker

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.