nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

BNNVARA houdt cabaret10daagse op NPO 3 extra

Van maandag 3 december t.e.m. donderdag 13 december houdt BNNVARA een cabaret10daagse op NPO 3 extra en geeft hiermee tien avonden lang het podium aan jong cabarettalent van Nederland.

De shows, waarvan zeven televisiepremières, zijn iedere avond om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 extra, de NPO Start-app en www.npostart.nl/live.

Programmering:
Maandag 3 december – Maartje & Kine: De Goldberg Machine
De oer-Hollandse Maartje en de Noorse Kine laten muziek en techniek samenkomen in een komische show over uitvindingen, dromen en kettingreacties. Een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten.

Dinsdag 4 december – Benjamin van der Velden: Ik ben
Van der Velden (juryprijs Griffioen/Zuidplein Festival, persoonlijkheidsprijs Groninger Cabaret Festival en eerste TVB New Artist) vertelt en zingt over zijn 27 levensjaren, waarvan er 21 op en af in het schoolsysteem waren. ‘Ik Ben.’ is kwetsbaar, dwars en observerend.

Woensdag 5 december – Patrick Nederkoorn: Het komt nu wel heel dichtbij
In zijn tweede cabaretprogramma vraagt Nederkoorn zich af waar hij echt door geraakt wordt en of er wel zoiets bestaat als ‘veraf’.

Donderdag 6 december – Anne Neuteboom: Weg
Neuteboom, winnares Cameretten 2015, is millennial, ongebreideld positief met een plaat voor de kop, hoogmoedig, kortzichtig, versprokkeld, individualistisch, overmatig empathisch, overgevoelig, slecht opgeleid, ongeïnteresseerd; millennials hebben allemaal dyslexie en ADD en krijgen overal een burn-out van.

Zaterdag 8 december – Jochen Otten: Troosten
Ondanks zijn gebrek aan moederinstinct en het grote, diepe gat in zijn empathisch vermogen zult u zich getroost voelen door Ottens spervuur aan rake grappen in dit prachtige, persoonlijke verhaal.

Zondag 9 december – Thijs Kemperink: Zleur
Kemperink verhuist naar de buurt waar hij is geboren en opgegroeid. Geen buurtfeesten meer tot diep in de nacht, maar recepties ter gelegenheid van het vijftigjarige huwelijk van de buren.

Maandag 10 december – Kirsten van Teijn: Zalf
Van Teijn, winnares Groninger studenten cabaretfestival en Griffioen/Zuidplein cabaretfestival, heeft jeuk. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar ze krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Maar soms moet je het laten jeuken.

Dinsdag 11 december – Thijs van de Meeberg: Er mag gedanst worden
Van de Meeberg, winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival, belandt geheel onbedoeld in activiteitencentrum ‘Het Klaverblad’. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven, maar niemand ziet dat Thijs daar niet hoort. Dan komt al snel de vraag: ‘Ben ik wel wie ik denk te zijn?’

Woensdag 12 december – Matroesjka: Eeuwig Vlees
Jihadsletjes. Filosoferende slachtkoeien. Verontrustende speeddates. De reïncarnatie van een opblaaspop. In Eeuwig Vlees speelt Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt.

Donderdag 13 december – Fuad Hassen: Pareidolia
Met een humoristische reeks sketches neemt cabaretier Fuad Hassen je mee in een persoonlijk en geëngageerd verhaal over zijn roots en de pareidolia van zijn moeder.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...