www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Documentaire Freek de Jonge op televisie en terugkeer op oudejaarsavond

Op 2 september wordt in de reeks ‘Doc’ de documentaire ‘Freek – Hoelang kan ik nog mee?’ uitgezonden. NPO2, 20.25 uur.

Freek de Jonge wordt op 30 augustus 75 jaar. In de documentaire Freek – Hoelang kan ik nog mee? legt de filmmaker Dennis Alink de cabaretier, die geliefd en verguisd wordt maar in ieder geval nooit gas terugneemt, op de snijtafel. Hoe is Freek op dit punt gekomen en hoelang wil en kan hij nog doorgaan? Alink laat Freek zijn eigen leven ontleden, waarbij hij gevoelige kwesties aansnijdt die Freek tot nu toe liever uit de weg ging; het artistieke werk heeft vaak voorrang gekregen boven zijn persoonlijke leven, wat soms pijnlijk uitpakt. In hoeverre gebruikt de cabaretier het podium om aan de realiteit te kunnen ontsnappen?

Geconfronteerd met bevriende collega’s als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en geliefden als zijn vrouw Hella en zijn zus, ontstaat een ontwapenende film over een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt. Wat heeft hem gevormd, wat houdt hem al die jaren gaande en hoe gaat hij nog door?

Daarnaast zal Freek de Jonge voor het eerst sinds 2001 een oudejaarsconference maken. Hij zal daarmee weer op 31 december bij de VPRO te zien zijn in tegenstelling tot de eerste aangekondigde nieuwjaarsconference. In 2003 gaf De Jonge te kennen klaar te zijn met het genre en dat het zwembad te vol was. Sindsdien maakte hij wel diverse nieuwjaars- en verkiezingsconferences.
www.vpro.nl/2docfreek

Correctie op de site van de VPRO stond dat de conference op 31 december zou worden uitgezonden. Dat is nu aangepast naar 1 januari 2020. Toch een nieuwjaarsconference in plaats van een oudejaarsconference.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.