nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: De Alex Klaasen Revue, Xander de Rycke, Gerard van Maasakkers, Dianne Liesker, Ellen Dikker, Hanneke Drenth

Een overzicht van de premières deze week, met: Alex Klaasen Revue, Xander de Rycke, Gerard van Maasakkers en Dianne Liesker, Ellen Dikker, Hanneke Drenth (foto).

De Alex Klaasen Revue – Showponies 2
Premiere: DeLaMar in Amsterdam, 7 okt 2019.

In De Alex Klaasen Revue – Showponies 2: staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt, u gaat genieten van ‘Alzheimer de musical’, een grootse show van en met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeer-ballet, een depressieve nar, een acht stemmige jodel-symfonie en nog veel meer…

De tragiek schuilt in de camp, de boodschap is gehuld in tule en glitter; het persoonlijke verhaal zit in de scherpe pasjes en wie Alex Klaasen nou eigenlijk precies is, mag u helemaal zelf bepalen. U bent welkom in deze rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick, speciaal voor iedereen die wil lachen om zichzelf. Voor iedereen die verrast wil worden. En ook voor Johan Derksen.

Te zien tot en met 26 april 2020.
speellijst

Xander de Rycke – Houdt het voor bekeken 2019
Premiere: Minardschouwburg in Gent, 10 okt 2019.

De vorige edities van ‘Xander De Rycke houdt het voor bekeken’ (#HHVB) stonden in het teken van de toekomst van de Vlaamse media. Waar gaan we naartoe? Hoever staan we tegenover de rest en waar steken we met kop en schouders bovenuit? Dit jaar gaat HHVB de andere richting uit. Meer en meer worden we in film en televisie getrakteerd op het ‘Weet je nog?’-gevoel. Franchises worden gereboot, oude coryfeeën worden van stal gehaald en die 30ste verjaardag van VTM moeten we ook in de gaten houden. Was het vroeger allemaal beter? Is er nog ruimte voor originaliteit? Of wordt de Vlaming toch het liefst gedekt in een fleece van nostalgie? We gaan het samen ontdekken en vooral veel lachen in de vierde jaargang van ‘Xander De Rycke houdt het voor bekeken’.

Te zien tot en met 7 december 2019.
speellijst

Gerard van Maasakkers – Ik loop
Premiere: Parktheater in Eindhoven, 11 okt 2019.

Na zijn bijzonder succesvolle 40 jaar liedjes loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is Gerard op z’n best. Wat klein is, maakt hij groot. Wat persoonlijk is, maakt hij herkenbaar voor iedereen. Gerard van Maasakkers klinkt dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. Nieuwe liedjes én klassiekers, een heerlijke avond dus. Frank Cools en Mike Roelofs komen weer met hem mee.

Te zien tot en met 21 maart 2020.
speellijst

Dianne Liesker, Ellen Dikker, Hanneke Drenth – ’t Is hier geen hotel
Premiere: Stadsschouwburg in Haarlem, 13 okt 2019.

Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, continue rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door de emotionele rollercoaster die het puberouderschap nou eenmaal met zich meebrengt. En wordt je aanwezigheid als ouder louter gewaardeerd als je de koelkast op tijd aanvult, een doorlopende pinautomaat wil zijn en op afroep voor taxichauffeur wilt spelen.

In deze voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn.

”Tis Hier Geen Hotel’ is een herkenbare, humoristische en soms genante voorstelling over (over)leven met pubers. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest.

Te zien tot en met 14 mei 2020.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.