www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Willem Wilmink

Bij Uitgeverij Statenhofpers verschijnt volgens de zwartekat tamtam eind dit jaar een bundel met vroeg werk van Willem Wilmink. Het betreft teksten voor de Amsterdamse studentencabaretgroep “La Pie Qui Chante” (De zingende ekster).

Dit ‘oudste cabaretgezelschap van Nederland cabaret’, als onderafdeling van de Amsterdamse studentenvereniging Unitas, zou ene kleine vijftig jaar hebben bestaan tot eind jaren zestig. Het kende medewerkers als actrice Philippine Aeckerlin , componist en presentator Han Reiziger en sociologe, politica en feministe Hedy d’Ancona.

Nieuwsblad van het Noorden-recensent Jacques d’Ancona zag in 1968 (!) een programma “dat hoofdzakelijk op pretentieloze lichtvoetigheid was geschraagd. Studentikoos was dit ‘Vis-a-pie’ bepaald niet. Het gokt voornamelijk in de moderne cabarettrant op het vermaakaffecht. Afwisselend met meer en minder succes. (..) Een nummer als ‘Woningnood’ van Willem Wilmink doet in de handen van Herman van Veen heel wat meer.”

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.