nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Robert Long musical met Paul Groot online

De musical over Robert Long waarmee Paul Groot in het theaterseizoen 2015-2016 in de Nederlandse theaters te zien was, is door Stage Entertainment online gezet.

Robert Long (1943-2006) was cabaretier, zanger, acteur, tekstschrijver, columnist en presentator voor radio en televisie. Long was openlijk homoseksueel en zou zijn hele leven een ‘rebelse romanticus’ blijven, met enerzijds gevoelige liedjes en anderzijds vlijmscherpe teksten.

“In de vroege jaren tachtig gaan Robert Long en Leen Jongewaard, de één een bejubelde zanger, de ander een gevierd acteur, een spraakmakende samenwerking aan. Hun drie hondsbrutale, scandaleuze en grensverleggende shows doen het bedeesde Nederlandse theater op zijn grondvesten trillen. Tijdens de voorbereiding van hun derde show lijken echter alle heilige huisjes omgetrapt, al het vuil gespoten en een artistieke impasse dreigt.

Naarstig op zoek naar materiaal voor nieuw repertoire duiken Long en Leen ten einde raad in hun verleden. Maar dan komen onthutsende feiten boven die hun samenwerking, hun succes en uiteindelijk hun vriendschap in een ander, ontluisterend licht zetten.”

Met Paul Groot als Long, Jeremy Baker als Leen Jongwaard en Margreet Boersbroek als Carolien. Regie Peter de Baan, script Dick van den Heuvel, liedteksten en muziek Robert Long.

Beschikbaar tot en met 25 mei.
stagememories.nl

Categorie: Elders op het web | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.