nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Overleden: Wouter Van Lierde

Wouter Van Lierde is vandaag op 57-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Van Lierde was actief als acteur, zanger en tekstschrijver bij cabaretgroep De Schedelgeboorten.

Na het doorlopen van het Heilig-Hartcollege in Ganshoren studeert hij af aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Hij is verbonden aan theatergezelschappen als Theater De Korre, Stella Den Haag, Theater Malpertuis en het Publiekstheater.

Rond 1993 voegt hij zich bij De Schedelgeboorten, op dat moment een duo bestaande uit Jan Carpentier en Rik Tans. ‘De Schedels’ brengen cabareteske popnummers met talrijke instrumenten, waaronder ook gewone gebruiksvoorwerpen. Aangevuld met Nick Jury en Cindy Barg wordt de eerste CD ‘Strofisch gevarieerd’ gemaakt, gevolgd door de mini-CD ‘Van hier tot ginder’ in 1995. In 1997 gaat De Schedelgeboorten verder als duo met Tans en Van Lierde. Daarna volgen nog meer wijzigingen in de formatie, maar telkens met Van Lierde. Er zijn samenwerkingen met Raf Walschaerts (Kommil Foo), Walter Janssens (ManManMan) en Danny Van Rietvelde. De Schedelgeboortes spelen in theaters, maar ook tijdens de Gentse Feesten en op de Nekka-Nacht.

De Schedelgeboorten brengen programma’s als ‘De Tel Kwijt’ (1997), ‘Zeer goed’ (1999), ‘Yeah’ (2001), ‘Bukken’ (2002), ‘Rond genoeg’ (2004), ‘Beter dan tevoren’ (2006), ‘Feestje’ (2008), ‘Gelukkig’ (2010), ‘Veel is mogelijk’ (2012), ‘Het beste van de Schedelgeboorten’ (2014), ‘Nu wel!’ (2016) en afgelopen seizoen ‘In ’t echt’.

Van Lierde speelt op televisie gastrollen in ‘Flikken’, ‘Thuis’, ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Witse’, ‘Recht op Recht’ en ‘De Kotmadam’.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.