www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Transfernieuws: theaterdirecteuren-a-gogo

Wieke Vrijhoef is per 1 september de nieuwe directeur van De Fransche School. Zij neemt het stokje over van Danny van Zuijlen die overstapt naar De Omval in Diemen.

Vrijhof studeert Kunst, cultuur en media aan de Rijksuniversiteit Groningen en haalt haar master in Kunstbeleid en -management aan de Universiteit Utrecht. In 2012 gaat ze aan de slag als programmeur bij theater De Weijer in Boxmeer, waar ze tevens verantwoordelijk is voor financiƫn, marketing en sponsoring. Ook is ze lid van het managementteam.

Danny van Zuijlen is per 1 september artistiek directeur bij theater De Omval in Diemen. Daarnaast is hij actief als theaterproducent onder de vlag van Studio Immersief.

Van Zuijlen studeert theatertechniek en doorloopt de theateropleiding De Theaterkade. In 2010 produceert zijn eerste theatervoorstelling ‘Zing nog eens, Louisette!’ over de revuester Louisette. Onder de vlag van het Nederlands Komedie Theater maakt hij de voorstellingen ‘Liedjes van Louis Davids’, ‘Land of Hope & Glory’, ‘Max Tailleur – Ik lach om niet te huilen’ en ‘Happy Days’. Daarnaast is hij bureaucoƶrdinator en publiciteitsmedewerker bij het Compagnietheater. In 2015 komt hij in dienst van De Fransche School in Culemborg. Het theater verkeert op dat moment in zwaar weer door het wegvallen van de subsidie.

Categorie: Transfernieuws | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.