nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gerty Christoffels overleden

Afgelopen maandag is presentatrice Gerty Christoffels overleden op 62-jarige leeftijd. Ze was al enige tijd ziek, ze overleed aan longkanker.

Christoffels treedt in 1984 in dienst bij de toenmalige BRT (tegenwoordig VRT) en stopt met haar werkzaamheden als onderwijzeres. Ze presenteert daar populaire programma’s als Boeketje Vlaanderen.

Grote populariteit geniet ook het programma ‘De drie wijzen’, een humoristische quiz waarin Christoffels als panellid te zien is. Het programma loopt van 1989 tot 1999. In 2016 en 2017 maakt het programma een doorstart in het theater als ‘De Drie Grijzen’ met oud-medewerkers Christoffels, Jacques Vermeire, Walter Grootaerts en Kurt van Eeghem. In 2017 blaast de omroep het programma weer nieuw leven in.

In 1995 maakt Christoffels de overstap naar de commerciĆ«le omroep VTM waar ze tot 2006 programma’s presenteert. Nadien is ze nog diverse keren bij de VRT te zien. Over haar televisiecarriere publiceert ze in 2010 het boek ‘De helft van mijn leven’.

Na haar dienstverband bij VTM start ze een communicatiebedrijf en geeft ze trainingen in presentatie- en communicatietechnieke. Ook maakt ze in 2017 haar acteerdebuut.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.