nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Scrooge Live

Vanavond zendt Omroep Max ‘Scrooge Live’ uit. Hierin brengt een mix van bekende acteurs en zangers het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van de Britse schrijver Charles Dickens, tot leven tijdens een live televisie-uitzending.

“Het iconische verhaal over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht, is in binnen- en buitenland al duizendmaal verteld. Dit jaar wordt Scrooge voor het eerst in Nederland, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, op geheel eigen wijze hertaald door Veldhuis en Kemper. Tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht wordt Scrooge live opgevoerd, in volledige kerstsfeer. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een unieke beleving voor de hele familie!

Helaas is de boodschap van Scrooge nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst 1 op de 12. De problematiek is bovendien, als gevolg van de coronacrisis, alleen maar urgenter geworden. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om, met de slogan van Kinderhulp ‘Geef ze warmte!’, een groot aantal kinderen aan nieuwe kleding te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen.”

Veldhuis en Kemper bewerken niet alleen het verhaal, maar zullen ook meespelen: Richard Kemper vertolkt de rol van Scrooge, Remco Veldhuis is de verteller. Plien van Bennekom is de geest van het verleden, Simone Kleinsma de geest van het heden en Kasper van Kooten is Bob Cratchit. Daarnaast zijn er ook nog rollen voor Anouk Maas (Belle), Jasmine Sendar (de vrouw van Bob Cratchit), Jamai Loman (Fred Holywell), Johnny Kraaijkamp jr. en Ron Brandsteder (collectantenduo) en Carrie ten Napel als verslaggever.

Scrooge Live wordt georganiseerd in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp en vraagt hiermee aandacht voor kinderarmoede in Nederland. NPO1, om 20.24 uur.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.