nieuws  voorpagina | archief Youtube Spotify Threads Bluesky Instagram Facebook Mastodon
Nieuws

Schuld of Onschuld: oordeel mee in de online rechtszaak De Kerstmoord

Deze kerstperiode kan je via ‘Schuld of onschuld’ deel uitmaken van de grootste volksjury ooit. Een online productie van Hummelinck Stuurman i.s.m. Stichting TOF. Met Jan Kooijman, Louise Korthals, Oda Spelbos, Matteo van der Grijn, Wim Daniëls, Anne Neuteboom, Vajèn van den Bosch, Thomas Cammaert, Kiki Schippers, Thijs van de Meeberg, Vincent Croiset en Stephanie van Eer.

“Op 17 december 2018 wordt de charismatische- en vooral ook populaire 32-jarige priester Hugo Stellings levenloos aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. Onderzoek leidt naar de dorpsslager Robert Verbruggen. Hij zou de priester door een slag met een heiligenbeeld om het leven hebben gebracht. De man bekent, maar trekt die bekentenis achteraf weer in. Priester Stellings was vooral populair bij de jongeren door zijn dynamische en eigentijdse aanpak. Zo ook bij Louise Verbruggen, de 18-jarige dochter van Robert Verbruggen, met wie hij een relatie zou hebben. Twee jaar later komt de zaak voor bij de rechtbank. Het is nu aan u om te beslissen over schuld of onschuld. Veroordeelt u de verdachte of spreekt u hem vrij?”

Op maandag 21 december om 10.00 start het proces in de zaak die beter bekend staat als ‘De Kerstmoord’. U kunt deel uitmaken van een grote publieke jury en mee beslissen over veroordeling of vrijspraak van de verdachte. Als jurylid krijgt u toegang tot het inloggedeelte van deze website. Dagelijks krijgt u daar verschillende video’s te zien met verklaringen, getuigenissen, pleidooien en reacties. Deze video’s blijven voor de rest van het proces zichtbaar. U kunt deze dus bekijken wanneer u zelf wilt en eerdere getuigenissen nog eens rustig terugkijken. Nadat iedereen (soms meerdere keren) aan het woord is geweest en u de slotpleidooien heeft gehoord, krijgt u de opdracht om u uit te spreken over schuld of onschuld. Dat gebeurt door het invullen van een stemformulier. U krijgt hiervoor ruim de tijd.

Op 31 december velt de voorzitter van de rechtbank het vonnis. Heeft de meerderheid van de deelnemers gestemd voor schuld of onschuld? Na de uitspraak krijgt u de unieke kans te zien wat er daadwerkelijk gebeurde op die 17e december 2018. Heeft u misschien een onschuldig man veroordeeld of een moordenaar vrijgesproken?

Voor meer info en ticketverkoop:
www.schuldofonschuld.nl

foto: Annemieke van der Togt

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.