Maandag tot en met donderdag

Andermans Veren
Elke werkdag op radio 5 een blokje kleinkunst tijdens Arbeidsvitaminen, samengesteld door Kick van der Veer.
AVRO, 11.30-11.40 uur.
-Andermans Veren

Zaterdag

Spijkers met koppen
Sinds 1988 brengt Spijkers met koppen wekelijks een mengeling van cabaret, politiek en het zoveelste boek, gepresenteerd door Felix Meurders en Dolf Jansen.
Het cabaret wordt verzorgd door Niels van der Laan, Roel Bloemen, Kees van Amstel en Hanneke Drenth. Columns van Martijn Koning.
Elke zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur. VARA, radio 2.
Publiek is welkom in cafe The Florin aan de Nobelstraat 2 in Utrecht. Reserveren is niet nodig, kom gewoon langs op zaterdagmiddag. Toegang is gratis.
-Spijkers met Koppen

Lokale radio: Raarrr!
'Raarrr' wordt uitgezonden bij Klokradio, de lokale omroep van Nieuw-Lekkerland en omstreken. Eens in de vier weken op zaterdagavond van 18.00-20.00 uur met fragmenten, sketches, liedjes, conferences en theatertips.
Presentatie: Renaldo, Arie, Angelina.
-www.klokradio.nl/

Peter Heerschop: Daar zal je 'm hebben


Peter Heerschop het nieuwe radioprogramma 'Daar zal je 'm hebben', met en over cabaretiers, acteurs en andere opmerkelijke theatermakers. Elke laatste zaterdagnacht van de maand vanuit De Kleine Komedie in Amsterdam.

In de uitzending kijkt Heerschop met de artiest die op de betreffende avond in het theater heeft opgetreden, terug op zijn of haar show. Ook belt hij met andere collega's die elders in het land hebben opgetreden.

NPO Radio 1, 0.00-01.00 uur.
foto: Joris van Bennekom

Zondag

Andermans Veren
Andermans Veren is weer terug als zelfstandig programma, samengesteld en gepresenteerd door Kick van der Veer. Een uur lang cabaret en kleinkunst. En ook elke week een eigen veertje.
Radio 5, 9.00-10.00 uur.
-Andermans Veren

Lokale radio: Cabaret op Zondag
Elke zondag ook cabaret bij Radio Hoorn met het programma Cabaret op zondag. De presentatie is afwisselend in handen van Sjaak Grosthuizen of Jos Gitzels. Tussen de cabaretfragmenten door is het Zwartekatnieuws (!!) te beluisteren Ook is er informatie over cabaretvoorstellingen in de theaters in de hele regio.
Elke zondag van 11.00-13.00 uur bij Radio Hoorn. -www.radiohoorn.nl

Lokale radio: Bekijk 't maar
'Bekijk 't maar' wordt uitgezonden bij Radio Beverwijk. Elke zondagavond van 19.00-21.00 uur. Wekelijks schuift een bekende Nederlander aan in de studio van Radio Beverwijk. De gast vertelt over zijn/haar carrière en muzikale voorkeuren. Verder de showbizzroddels, de theateragenda en de prijsvraag met kans op theaterkaarten en een diner voor twee.
Presentatie: Maus Granaat, Nancy Doesburg en Dolores ten Brink.
De meest recente uitzending is via de website terug te luisteren.
-www.bekijktmaar.com

Dinsdag

WAKX: Wilko Terwijn en Arie Koomen
In het programma WAKX op de internetzender KX Radio brengen Arie Koomen en Wilko Terwijn een mix van buitenlandse stand-up comedy en muziek. KXradio, 19.00-21.00 uur.
-www.kxradio.nl

Lokale radio: Dat zijn leuke dingen voor de mensen
'Dat zijn leuke dingen voor de mensen' wordt uitgezonden op Veluwezoom FM. Iedere dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00. Er komen diverse artiesten in het programma aan bod en in elke uitzending besteden ze ook aandacht aan cabaret in het dialect. De luisteraars kunnen ook hun wensen kenbaar maken via de link op website van Veluwezoom.
Samenstelling en presentatie Rob van der Zee.
Ook te beluisteren via de site.
-www.veluwezoomfm.nl

Woensdag

Lokale radio: 'Het Cabaretarchief'
Elke woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur op Radio Ridderkerk, gepresenteerd door Gerard Lodder. Herhaling op zondagavond. Met regelmatig thema-programma's. Live te beluisteren via de website:
-Radio Ridderkerk