www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Expo “Poes, hoe de kat de mens vangt” – met werk van Théophile-Alexandre Steinlen

Niet cabaretgerelateerd, maar wel Zwartekat, of beter Le Chat Noir-gerelateerd: tot 16 januari 2022 kan je in het Yper Museum in Ieper (BE) gaan kijken naar de tentoonstelling “Poes, hoe de kat de mens vangt”.

Vandaag zijn poezen populairder dan ooit, zowel op het internet als in onze huiskamer. Vanwaar komt de wereldwijde adoratie voor deze eigenzinnige dieren? Het Yper Museum ontrafelt de mysterieuze relatie tussen mens en kat doorheen de tijd en in andere culturen. Van aanbeden, over verketterd en genegeerd tot geliefd. POES brengt recent wetenschappelijke inzichten in dialoog met internationale historische en hedendaagse kunst. In negen thema’s verkent deze tentoonstelling de weg die mens en poes samen afleggen. Hoe de kat als dier evolueert. De kat vereerd als god en verketterd als duivel. De kat als muze, vrouw, vriend, collega en VIP – met de P van Puss. En natuurlijk de kat als reus in de Ieperse Kattenstoet. Je krijgt er niet alleen kunstwerken over katten te zien, maar ook archeologisch, historisch, archivalisch, natuurhistorisch, geneeskundig en immaterieel erfgoed. Het Yper Museum werkt hiervoor samen met andere musea, privéverzamelaars en wetenschappelijke instellingen.

Er zullen werken te zien zijn van o.a. Goya, David Teniers de Oude en Roger Raveel.

Ook van Théophile-Alexandre Steinlen (1859-1923) zullen er verschillende tekeningen te zien zijn. Hij ontwierp o.a. de bekende affiche voor Le Chat Noir, het Franse cabaret waar Zwartekat.nl naar is vernoemd.

Meer info:
www.ypermuseum.be

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...